Εύκολη συνταγή: Ζουμερά μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες στον φούρνο, με μπύρα για να γίνουν σαν λουκούμι

Εύκολη συνταγή: Η εύκολη συνταγή στο παραδοσιακό φαγητό

Ένα από τα πιο κλασικά φαγητά είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτού του φαγητού αλλά εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή με μπύρα.

Συγκεκριμένα η συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την οποία μπορεί και να λατρέψετε είναι αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα.

Υλικά συνταγής για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • σκόρδο σκόνη, κατά προτίμηση
  • 2 κρεμμύδια στο μπλέντερ
  • η ψύχα από ένα φρατζολάκι ψωμί, μπαγιάτικο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι
  • ρίγανη

Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου

  • Μισό κιλό πατάτες
  • 3-4 κουταλιές μουστάρδα
  • Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κουτάκι μπύρα

Οδηγίες για τα ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Τις απλώνουμε στο ταψί μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και τα χτυπάμε καλά.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Προσοχή, να μην επιπλέουν οι πατάτες!

Εκτέλεση συνταγής για τα μπιφτέκια

  • Φουσκώνουμε το ψωμί σε άφθονο νερό.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το ψωμί μας μόλις μουλιάσει και αρχίζουμε το ζύμωμα.
  • Από το νερό που έχει περισσέψει από το ψωμί, προσθέτουμε όσο μπορούμε. Ο στόχος είναι η ζύμη μας να είναι πολύ μαλακή. Μην φοβηθείτε το νερό, προσθέστε όσο νερό πιστεύετε ότι τραβάει η ζύμη σας.
  • Πλάθετε τα μπιφτέκια σας, καλύτερα μεγάλα για να μπορέσουν να ψηθούν παράλληλα με τις πατάτες.
  • Τα βάζετε πάνω από τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ροδοψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων