Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ελάχιστα υλικά. Έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Τρώγεται τόσο εύκολα που δεν μένει για την άλλη μέρα.

Εκτέλεση συνταγής μπισκοτογλυκού ψυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Μπισκοτογλυκό: Αποτέλεσμα εικόνας για γλυκό πτι μπερ πριν προσθέσουμε τη σαντιγί

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει (Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα). Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.

Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.

Υλικά συνταγής μπισκοτογλυκού ψυγείου

Μπισκοτογλυκό:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα,
550 γρ γάλα+220 γρ για την σαντιγί,
6 κ.σ. ζάχαρη,
1 φάκελο Garni,
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων,
Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων