Εκμέκ του αρχάριου: Το φτιάχνεις σε χρόνο ρεκόρ χωρίς καθόλου κόπο

Εκμέκ του αρχάριου: Υλικά συνταγής

Εκμέκ του αρχάριου: 400 γρ κανταΐφι,
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
1 κουτί Γκαρνί Γιώτης
250 γρ Βιτάμ λιωμένο

Για το σιρόπι

800 ml νερό,
800 γρ ζάχαρη,
Λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής εκμέκ για αρχάριους

Ανοίγουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το κανταΐφι και το βάζουμε στο ταψί

Περιχύνουμε πάνω στο κανταΐφι το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα

Όσο ψήνουμε το κανταΐφι ετοιμάζουμε και το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά

Όταν θα βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο το σιρόπι μας πρέπει να είναι έτοιμο και ζεστό και το περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω στο ζεστό κανταΐφι

Αφήνουμε να κρυώσει καλά

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι

Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα