Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό: Ο βρετανικός Guardian αποθεώνει το στιφάδο

Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό: Συντάκτρια του site μιλάει με διθυραμβικά λόγια για την ελληνική κουζίνα

Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό: Οι νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας είναι διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Έχουμε την τύχη να έχουμε ζούμε σε μία από τις ωραιότερες χώρες παγκοσμίως όπου πολλά τοπικά προϊόντα είναι πεντανόστιμα και κάνουν το φαγητό εξίσου γευστικό. Οι ξένοι αναγνωρίζουν τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και δεν είναι λίγες οι φορές που τις έχουν αποθεώσει.

Αυτή τη φορά μία συντάκτρια του βρετανικού site Guardian αποφάσισε να δοκιμάσει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Και κατέληξε ότι το στιφάδο είναι το καλύτερο ελληνικό φαγητό. Η συντάκτρια Susan Smillie ανέφερε ότι ο φίλος της Νικ την έπεισε να δοκιμάσει το καλύτερο ελληνικό φαγητό στην Ελλάδα, το στιφάδο. Σύμφωνα με την ίδια «Δοκίμασα μια μπουκιά και άφησα το δικό μου για να απολαύσω το υπέροχο κουνέλι στιφάδο».

Δείτε το γλαφυρό τρόπο με τον οποίο περιέγραψε τη νοστιμιά του στιφάδου ως καλύτερου ελληνικού παραδοσιακού φαγητού

Ιδιαίτερα γλαφυρός ήταν ο τρόπος γραφής της, αφού έγραψε «τα απαλά και ζεστά μπαχαρικά σε συνδυασμό με την ισορροπία γλυκών. Και ξινών γεύσεων καθιστούν το στιφάδο ως το αγαπημένο, οικογενειακό γεύμα της Κυριακής».

Η συντάκτρια συνέχισε λέγοντας «Εκτός από τον άνηθο, τη ρίγανη και το θυμάρι που έχουμε κατά νου ως ελληνικές γεύσεις, το στιφάδο διανθίζεται με αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά όπως κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα δημιουργώντας ένα φαγητό άρρηκτα συνυφασμένο με την Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Τέλος, ανέφερε ότι δοκίμασε για πρώτη φορά το στιφάδο σε ταβέρνα στη Ζάκυνθο και στο τέλος του δημοσιεύματος συμπεριέλαβε ακόμα και τη συνταγή για το πώς μπορεί κανείς να το φτιάξει.

Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο του Guardian στον παρακάτω σύνδεσμο.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων