Ελληνικοί Λουκουμάδες ότι πρέπει για την καραντίνα, τραγανοί εξωτερικώς, αφράτοι μέσα που τρώγονται ακόμη και κρύοι

Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Χρυσές Συνταγές”.

Από γεύση.. σκίζουν!
Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες γίνονται τραγανοί εξωτερικώς, αφράτοι μέσα και τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα!

ΥΛΙΚΑ
4 κούπες τσ.αλεύρι (γ.ο.χ)
1 φακ.ξερή μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μέλι
Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
Και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας χυλός μέτριος ( ούτε πηχτός ούτε αραιός)
Ελαιόλαδο 2 κ.σ
Και
Έξτρα μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα!

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπωλ δουλεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός .

Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπωλ κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο και πάμε στην τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες

Ένας τρόπος ο πιο παλιός είναι αυτός που μου μάθε η μαμά μου παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε πιέζουμε να βγεί απ’ το επάνω μέρος λίγη ζύμη βγαίνει στρογγυλή.και ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι

Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!

Δεύτερος τρόπος παίρνουμε με το κουτάλι ζύμη και γέρνουμε ρίχνουμε στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα με το δάχτυλο τη ζύμη.

Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές!


-αν θέλεις ολοστρόγγυλο υς λουκουμάδες ….θα βάλεις αλεύρι κίτρινο του τραχανά
-με καβουρδισμενο σουσαμι απο πανω…..ειναι υπεροχοι….

Πηγή: xrysessyntages.gr

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων