Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Το απόλυτο γλυκάκι του καλοκαιριού
Έχετε γιαούρτι στο ψυγείο σας αλλά δεν έχετε ένα γλυκάκι για τις λιγούρες; Σας έχουμε την πιο εύκολη λύση με αυτή τη πανεύκολη συνταγή.
Τα τελευταία χρόνια το γιαούρτι ξανακατακτά τη ζαχαροπλαστική και φέτος λένε ότι κάνει πολύ δυναμική παρουσία ακόμη και σε δημιουργίες διάσημων σεφ. Το γλυκάκι σήμερα είναι ίσως το πιο απλό καλοκαιρινό γλυκάκι στο συνταγολόγιό μου. Ελάχιστα υλικά , ελάχιστα σκεύη, ελάχιστος κόπος, ελάχιστο κόστος. Στην ουσία πρόκειται για ένα γλυκό με 3 βασικά υλικά που μπορεί να φτιάξει και ένα μικρό παιδί!
Αποτέλεσμα, ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι που μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο χωρίς να μας βαρύνει καθόλου ακόμη κι αν έχουμε παραφάει. Μια πολύ ελαφριά κρέμα τύπου μους λεμονιού, που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει. Όσοι προσέχουν τις θερμίδες μπορούν να το ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας στραγγιστό γιαούρτι 2%.
Υλικά και δόσεις
Με τη μισή δόση βγαίνουν πέντε κανονικές μερίδες γλυκού, σε μέτρια μπολάκια ή 6 σε ποτήρια. Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει στραγγιστό γιαούρτι με διάφορες περιεκτικότητες σε λιπαρά και πάντα πετυχαίνει το γλυκό μου. Στο σερβίρισμα; Αυτοσχεδιάζουμε!
Τι θα χρειαστούμε
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2 ή 5 ή10%
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 gr)
- Το ξύσμα και το χυμό 3 μεγαλούτσικων λεμονιών ή 4 μικρών
- Μια κούπα τριμμένα κουλουράκια ή παξιμαδάκια, ή σπιτικά μπισκότα , ή μπισκότα εμπορίου τύπου πτι μπερ ή digestive.
Για το γαρνίρισμα: τριμμένο καραμελωμένο αμυγδαλάκι ή τριμμένη σοκολάτα , και γλυκά του κουταλιού (κατά προτίμηση εσπεριδοειδή ή άλλα με έντονα χρώματα) ή μαρμελάδα ή …ό,τι νομίζουμε!
Στο video είναι η μισή δόση και με γιαούρτι 5%. Στα 500 gr γιαούρτι, βάλαμε 200 gr ζαχαρούχο και 3 δοσομετρικές κουταλιές χυμό λεμονιού δηλαδή 45ml. Με αυτές τις ποσότητες βγήκαν 5 μεγαλούτσικες μερίδες!