Γλυκό ψυγείου σαν εκλέρ: Πανεύκολο, οικονομικό και έτοιμο στο πι και φι
Μπορεί να τιμάμε δεόντως τα εκλέρ του ζαχαροπλαστείου αλλά είναι μεγάλος μπελάς για να τα φτιάξουμε στο σπίτι. Γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου που είναι σαν εκλέρ.
Η συνταγή γι’ αυτό το γλυκό ψυγείου που σας προτείνουμε μοιάζει πολύ στη γεύση με το γνωστό γλυκό αλλά ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και είναι και πολύ οικονομικό!
Υλικά
Η είδηση της ημέρας
- 2 φάκελλοι κρέμα στιγμής βανίλια που δεν χρειάζεται βράσιμο
- 3 1/2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλατος.
- 1 1/2 πακέτο τετράγωνα κράκερς
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Γλυκό ψυγείου σαν εκλέρ: Πώς θα το φτιάξετε
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα στιγμής με το γάλα για δύο λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδιπλώνετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ για να ενσωματωθεί στην άλλη κρέμα.
- Σε ένα πυρέξ βάζετε μια στρώση κράκερς. Ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, βάζετε άλλη μία στρώση κράκερς και ρίχνετε την υπόλοιπη.
- Φτιάχνετε το γλάσο: Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε το γάλα, το κακάο και την άχνη.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα με λεπτόρρευστη υφή. Βάζετε στο πυρέξ μια ακόμα στρώση από κράκερς και καλύπετε με το γλάσο, στρώνοντάς το έτσι ώστε να μοιραστεί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.