Έτοιμη μόνο σε 5 λεπτά: Η γιαγιαδίστικη συνταγή για ταχινόπιτα με κανέλα και σταφίδες – Αφράτη και μοσχομυρωδάτη

Έτοιμη μόνο σε 5 λεπτά: Ονειρική συνταγή από το χωριό

Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και με αγνά υλικά. Θα λατρέψετε αυτή την συνταγή για ταχινόπιτα και θα σας ζητάνε την συνταγή σε όποιον δώσετε να δοκιμάσει.

Γίνεται εύκολα και γρήγορα, με πολύ απλά υλικά, και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή είναι της κυρίας Ελένης.

Υλικά

• 1 φλυτζ. τσαγιού ταχίνι
• 4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
• 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
• 1 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές (200 γραμ.)
• 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
• ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• ζάχαρη άχνη και κανέλλα, για πασπάλισμα

Η συνταγή για την ταχινόπιτα, έτοιμη μόνο σε 5 λεπτά

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε λίγο από το αλεύρι, το ρίχνουμε στις σταφίδες και τις ανακατεύουμε.
  • Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το νερό με το ταχίνι για 2΄- 3′, μέχρι ν’ ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′ – 3′ ακόμη. Έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα απ᾿ το πορτοκάλι και 3 – 4 κουταλιές από το αλεύρι μας.
  • Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και την μισή ποσότητα από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Όταν απορροφήσει το αλεύρι σταματάμε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί, με διάμετρο 28 – 30 εκ., λαδωμένο και αλευρωμένο και το απλώνουμε με τη σπάτουλα να πάει παντού.
  • Ψήνουμε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C στον αέρα, για 50′- 60′ περίπου ή στου 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε την ταχινόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ κι έπειτα την πασπαλίζουμε, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα