Τυρόπιτα: Η απόλυτη συνταγή για εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα
Η τυρόπιτα είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, εύκολο ενώ επίσης μπορείς να την έχεις κάθε στιγμής της ημέρας είτε για πρωινό είτε για σνακ, μεσημεριανό ακόμη και ένα κομμάτι για βραδινό.
Αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα θα την λατρέψεις, καθώς είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Θα σου πάρει ελάχιστη ώρα για να την ετοιμάσεις και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Παράλληλα, μπορείς να φτιάξεις και τυρόπιτα Μετσόβου.
Η είδηση της ημέρας
Αναλυτικά η συνταγή για την νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1/2 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
- 500 γρ. περίπου τυρί φέτα
- 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 330 ml.σόδα
- Ανοίγουμε μπροστά μας ένα ένα τα φύλλα κρούστας και με ένα πινελάκι τα λαδώνουμε ελαφρά.
- Τρίβουμε με το χέρι μας αρκετό τυρί πάνω στο φύλλο (να πάει παντού) και βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα αραδιάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τα αβγά και τη σόδα.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα μας στην επιφάνεια όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή και πάντα φρεσκοψημένη.