Φανταστικά ρολάκια κανέλας: Πανεύκολη συνταγή για να βγουν τραγανά και νόστιμα στο πι και φι

Φανταστικά ρολάκια κανέλας: Το τέλειο γλύκισμα για να φιλέψετε τους δικούς σας

Μια πανεύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για τραγανά ρολάκια κανέλας. Λαχταριστό σνακ με φύλο σφολιάτας με επικάλυψη από μαύρη ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά

  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουτυρώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά του.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το μείγμα κανέλα-ζάχαρη. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα για να πασπαλίσουμε στο τέλος τη σφολιάτα.
  • Ρολάρουμε από τη μακριά πλευρά σφιχτά και δημιουργούμε έναν κύλινδρο (ρολό).
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με το έξτρα μείγμα κανέλα-ζάχαρη από πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη από πάνω.

Μετά από τα ρολάκια κανέλας δοκιμάστε και το γρήγορο κέικ κανέλας

Πριν ακόμα δοκιμάσετε αυτό το κέικ κανέλα, το σπίτι θα γεμίσει αρώματα κανέλας και πορτοκαλιού και θα σας λιγώσει. Εύκολο, απλό, αλλά υπέροχο στη γεύση!

Υλικά Συνταγής

Για το κέικ

  • 140 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ φλ. γάλα (160 γραμ.)

Για τη γέμιση

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεσμένο καρύδι

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε το κέικ κανέλα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση ταψιού 24 -26 εκ. ή φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Για τη γέμιση του κέικ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Με λάμα μαχαιριού μπερδεύουμε τα δυο μείγματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του.

Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Το κέικ κανέλα σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό με καφέ ή τσάι

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα