Φουσκωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι, ψημένη σε λίγο χρόνο

Φουσκωτή τυρόπιτα: Η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη

Φουσκωτή τυρόπιτα: Συνταγή για φουσκωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι. Μία πεντανόστιμη συνταγή για πίτα με φέτα, αφράτη που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Περιχύνετε και με ένα μείγμα από βούτυρο, γάλα και αυγά που απογειώνει τη γεύση της και την κάνει τόσο ξεχωριστή.

Υλικάς συνταγής φουσκωτής τυρόπιτας

  1. Φυλλο Κρουστας 500 g έτοιμο
  2. Γιαουρτι 400γρ.
  3. Αυγα 4
  4. Φέτα 1 κομμάτι 300 γρ τυρί
  5. Ελαιολαδο 1/2 κουτ.
  6. Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι
  1. Βουτυρο 100 γραμμάρια
  2. Αυγα 2
  3. Γάλα 1 ποτηράκι του κρασιού

Εκτέλεση συνταγής φουσκωτής τυρόπιτας

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.

Τέλος τρίβουμε μέσα το τυρί.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.

Χτυπάμε τα αυγά  και προσθέτουμε και το γάλα.

Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα