Φρυγανιά στα μπιφτέκια τέλος: Αυτό το υλικό είναι που θα τους χαρίσει φανταστική γεύση

Μπιφτέκια: Μην βάζετε φρυγανιά στο ζύμωμα τους

Ένα από τα πιο κλασσικά και γευστικά φαγητά είναι τα μπιφτέκια. Ωστόσο, κατά κανόνα η γεύση τους εξαρτάται από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το πλάσιμό τους. Τα περισσότερα νοικοκυριά, έχουν συνηθίσει να προσθέτουν φρυγανιά στον κιμά, το παρακάτω άρθρο όμως έρχεται για να σας αποδείξει, πως αυτό δεν είναι ένα υλικό που βοηθά το φαγητό σας.

Ένα από τα… μυστικά είναι αυτό της μουσκεμένης ψίχας από μπαγιάτικο ψωμί στο μπιφτέκι, τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του τελικού αποτελέσματος. Ειδικά μια και στους αντίστοιχους πειραματισμούς που είχαμε κάνει προ τετραετίας για τον κεφτέ, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα, που είναι και το πιο πρακτικό και εύκολο υλικό, με ένα άλλο φοβερό κόλπο να απογειώνει το κρέας.

Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγεται τη φρυγανιά

Εδώ ο ρόλος της μουσκεμένης και στυμμένης ψίχας στο μπιφτέκι είναι να προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο και έτσι το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο απ’ ότι αν βάλουμε γαλέτα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων