Γάλα που είναι έτοιμο να λήξει: Μην το πετάς – Φτιάξε ένα λαχταριστό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Γάλα που είναι έτοιμο να λήξει: Χρησιμοποίησε το και φτιάξε ένα υπέροχο γλυκό

Εάν δεν θέλετε να πάει χαμένο το γάλα που θα λήξει την επόμενη ημέρα, τότε σας έχουμε την ιδανική λύση. Δεν χρειάζεται να πάει χαμένο το γάλα, είναι κρίμα να το πετάξετε.

Υπάρχει συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό για εσάς και την οικογένειά σας με το γάλα αυτό και μερικά ακόμη υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε παρακάτω:

  • 100 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
  • 120 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.σ corn flour
  • 30 ml νερό

Η εκτέλεση για την συνταγή γλυκού με το γάλα που είναι έτοιμο να λήξει

Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη

Ένα απλό κι εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και σοκολατένια επικάλυψη το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!!

Για την κρέμα με λευκή σοκολάτα θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ, (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 300 ml ‏γάλα
  • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ (200 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 300 ml ‏γάλα
  • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Για την συναρμολόγηση θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏γάλα
  • 300 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
  • ‏ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και σταματήστε να ανακατεύετε μόλις γίνει η κρέμα. Αφήστε στην άκρη.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για την σοκολάτα γαλακτος.

Τοποθετείστε στον πάγκο εργασίας σας 1 φλ. γάλα, τα μπισκότα πτι μπερ κι ένα γυάλινο τετράγωνο πυρέξ.
Ξεκινάτε με μια στρώση από μπισκότα τα οποία πριν τα τοποθετήσετε στο πυρέξ τα βουτάτε στο γάλα. Συνεχίζετε με 3-4 κουταλιές κρέμας λευκής σοκολάτας τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνετε με μια στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα και αυτή την φορά απλώνετε ομοιόμορφα πάνω τους κουταλιές από την κρέμα με σοκολάτα γάλακτος.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων ποτισμένα με γάλα, στρώση κρέμα λευκής σοκολάτας, μπισκότα ποτισμένα με γάλα, κρέμα σοκολάτας γάλακτος μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
Τέλος ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την σοκολάτα στα μικροκύμματα για 1 λεπτό ή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο γυαλιστερό μείγμα το οποίο απλώνετε ομοιόμορφα πάνω απ’το γλυκό το οποιό ευθύς αμέσως βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 4 ώρες.

Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε παγωμένο !

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα