Γαλατόπιτα χωρίς γλουτένη: Γευστική αλλά πάνω απ’ολα υγιεινή
Γαλατόπιτα χωρίς γλουτένη: Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την πιο απλή γαλατόπιτα που φτιάξατε ποτέ αλλά ταυτόχρονα την πιο γευστική και υγιεινή; Παρακάτω ακολουθούν τα υλικά και οι οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
Υλικά συνταγής γαλατόπιτας χωρίς γλουτένη
4 ποτηρια χλιαρο γαλα,
8 κουταλιες αλευρι χωρίς γλουτένη
4 κουταλιες ζαχαρη,
2 αυγα,
2 βανιλιες
ξυσμα λεμονιου,
2 κουταλιες βουτυρο ή μαργαρινη,
κανελα
Εκτέλεση συνταγής γαλατόπιτας χωρίς γλουτένη
Ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το αλευρι.
Οταν πηξει το κατεβαζουμε απ τη φωτια και προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου, πορτοκαλιου και τη ζαχαρη και ανακατευουμε.
Αφηνουμε το μιγμα να κρυωσει καλα και μετα ριχνουμε τα αυγα χτυπημενα.
Ανακατευουμε πολυ καλα και αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι .
Πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη .
Κοβουμε το βουτυρο σε μικρα κυβακια και το ριχνουμε πανω στο μιγμα
Ψηνουμε στους 220 για 30 περιπου λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα για να σφιξει πριν την κοψουμε σε κομματια.
Πασπαλιζουμε με κανελα .