Γαριδομακαρονάδα: Η εύκολη συνταγή για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα και έτοιμη σε 30 λεπτά

Γαριδομακαρονάδα: Η πιο νόστιμη συνταγή έτοιμη σε 30 λεπτά

Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα φαγητό για το οποίο, πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να το φτιάξεις για πρώτη φορά. Όμως, στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε.

Η συνταγή για την πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα

  • Εύκολη γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. Ματσάτα
  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 60 ml τσίπουρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό χονδροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Όσο τις σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρουν λίγο χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

3) Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.

4) Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5) Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε ελαφρώς, με ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά.

6) Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα την Ματσάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

7) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 1 – 1 ½ μεγάλη κουταλιά από το νερό στο οποίο έβρασαν, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό καθώς και λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

8) Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα