Συνταγή για Μπριζόλες: Πανέ αρωματισμένες με θυμάρι
Με αυτή τη συνταγή θα γευτείτε τις μπριζόλες όπως δεν τις έχετε δοκιμάσει ξανά. Μία διαφορετική και πεντανόστιμη εκτέλεση για μπριζόλες πανέ στο τηγάνι με άρωμα από θυμάρι.
Τα υλικά για τις μπριζόλες
- 4 μπριζόλες κόντρα (από νεαρό μοσχάρι, περίπου 250 γρ. η καθεμία) *
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού, ψιλοθρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η εκτέλεση της συνταγής για μπριζόλες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
- Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
- Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
Η είδηση της ημέρας