Γεμιστές πατάτες: Γρήγορη συνταγή με γάλα, τυρί και μπέικον – Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό

Γεμιστές πατάτες: Πανεύκολη συνταγή για να μοιραστείτε με τους φίλους σας

Η ιδανική συνταγή για όταν περιμένετε φίλους ή για να τις απολαύσετε με τους δικούς σας. Με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και με λίγες πατάτες βγαίνει ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Είναι λαχταριστές, ζουμερές και πολύ εύκολες.

Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες (μπορείτε να κρατήσετε τη φλούδα)
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 1/2 κ.σ. βιτάμ
  • 150 γραμμάρια τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες για να φτιάξετε τις πιο υπέροχες γεμιστές πατάτες

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
  • Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με πιρούνι).
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους.
  • Αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 κ.σ. βιτάμ και σοτάρουμε για 2-3′ το μπέικον.
  • Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1 κ.σ.βιτάμ τον μαιντανό και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό).
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
  • Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων