Ζυμωμένος κιμάς: Για πόσες μέρες συντηρείται;
Πολλές νοικοκυρές ετοιμάζουν τη ζύμη για τον κιμά, με σκοπό να φτιάξουν εύκολα και γρήγορα μπιφτέκια ή σουτζουκάκια, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν είναι υγιές να αποθηκεύουμε τον κιμά στο ψυγείο μας και αν ναι πόσες είναι οι ώρες κατά τις οποίες θα μπορούμε να κάνουμε χρήση του.
Όπως και ωμός κιμάς, έτσι και ο ζυμωμένος κιμάς δεν πρέπει να μένει πάνω από 24 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Από την ώρα που βάζετε όλα τα υλικά στον κιμά για μπιφτέκια, ρολό, σουτζουκάκια ή κεφτεδάκια, αρχίζει να ψήνεται ο κιμάς και να αλλάζει χρώμα. Ιδανικά ο ζυμωμένος κιμάς πρέπει να μένει μόνο λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά να μαγειρεύεται.
Αν μείνει παραπάνω, τότε η μυρωδιά του θα γίνει βαριά, θα κατεβάσει υγρά και το χρώμα του θα γίνει γκρι σκούρο. Οι λίγες ώρες είναι ιδανικές για να αναπτυχθούν πλούσια αρώματα στον ζυμωμένο κιμά μέσα στο ψυγείο.