Για τους γλυκατζήδες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ

by Newsroom i-diakopes.gr
Για τους γλυκατζήδες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ

Γλυκο ψυγείου: Δροσιστικό και απολαυστικό

Τι θα λέγατε για ένα πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου που θα σας δροσίσει με την ελαφριά του γεύση; Αυτό το γλυκό ψυγείου έχει μπισκοτένια βάση, λαχταριστή κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ για μια φρουτώδη γεύση. 

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

Για τους γλυκατζήδες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ

Γλυκό ψυγείου: Η εκτέλεση

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού [185 ml] νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.

Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. [Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”]. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Έξαλλος ο Γκλέτσος έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος» (video)

Όλη η Ελλάδα βλέπει αυτή την εκπομπή στο κανάλι OPEN: Σαρώνει σε τηλεθέαση & τα άλλα κανάλια τρώνε τη σκόνη του

Καιρός: Πολικό jet stream φέρνει χιόνια μέσα στις πόλεις – Πού θα το «στρώσει» σε λίγες ώρες

Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρούν σε διαζύγιο

Το μυστικό αν θα γίνουμε φτωχοί ή πλούσιοι κρύβεται στην παλάμη του χεριού μας

Προτεινόμενα