Για τους καλοφαγάδες: Πεντανόστιμη τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με μόνο 4 υλικά – Δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί

by Newsroom i-diakopes.gr
Για τους καλοφαγάδες: Πεντανόστιμη τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με μόνο 4 υλικά – Δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί

Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα: Με μόνο 4 υλικά θα γίνει η αγαπημένη σας

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια τυρόπιτα ή σε μια μπουγάτσα. Όταν αυτά τα δύο φαγητά συνδυάζονται τότε το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Αυτή η τυρόπιτα σαν μπουγάτσα είναι τόσο λαχταριστή που θα την φτιάχνετε συνέχεια. Σημειώστε τα υλικά και την συνταγή.

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό μαγιά ξερή (στις πίτες πάντα ξερή μαγιά)
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει περίπου 2- 2 1/2 φλιτζάνια αυτό το βλέπουμε…

Για τη γέμιση:

200 γρ. τυρί φέτα και ανθότυρο

Για το άνοιγμα των φύλλων:

  • 125 γρ, βούτυρο λούρπακ και ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ. περίπου.

Για τους καλοφαγάδες: Πεντανόστιμη τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με μόνο 4 υλικά – Δεν θα μείνει ψίχουλο στο ταψί

Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα: Η συνταγή

  • Κάνουμε μία ζύμη μαλακιά με τα χέρια ή με το μίξερ με όλα τα υλικά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-8 μπάλες.
  • Τις λαδώνουμε λίγο και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα να μην ξεραθούν, για 20 λεπτά.
  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το βούτυρο λιωμένο
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα – ένα φύλλο το τεντώνουμε σε λαδωμένο πάγκο με τα χέρια βουτυρωμένα τεντώνουμε απαλά και κάνουμε το φύλλο όσο μεγάλο μπορούμε.
  • Πασπαλίζουμε βούτυρο και λάδι και λίγο τυρί, διπλώνουμε τη ζύμη σαν πακέτο, το αφήνουμε στην άκρη, κάνουμε το ίδιο με το επόμενο φύλλο βούτυρο-λάδι και τυρί.. τώρα παίρνουμε το πακέτο το προηγούμενο και το βάζουμε στο κέντρο του δεύτερου φύλλου, διπλώνουμε πάλι σε πακέτο με το πρώτο πακέτο μέσα, αυτό γίνετε και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια πάντα κρύβουμε στο κάθε φύλλο που ανοίγουμε το πακέτο που κάναμε με τα προηγούμενα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί απλώνουμε το μεγάλο πλέον πακέτο στο κέντρο του ταψιού και με βουτυρωμένες παλάμες απαλά σπρώχνουμε προς τα έξω ούτως ώστε να απλώσει η πίτα και να πάρει το μέγεθος του ταψιού.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο αέρα και κάτω αντίσταση.

«Λουκέτο» στο πιο αγαπημένο μαγαζί των Ελλήνων: Κλείνουν τα καταστήματα

Σοβαρό τροχαίο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 12χρονο με πατίνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Αμαλιάδα: Τι ποτό έδινε η Ειρήνη στον Παναγιωτάκη για να ηρεμεί – Συγκλoνιστική μαρτυρία

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη

Προτεινόμενα