Για τους καλοφαγάδες της παρέας: Αυτό είναι το μυστικό για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι για να δεις αν είναι όπως ακριβώς τη θέλεις

Για τους καλοφαγάδες της παρέας: Απογειώστε τις μπριζόλες όπως στις ταβέρνες

Ένα από τα πιο κλασικά μερακλήδικα φαγητά για καλοφαγάδες, είναι η μπριζόλα. Ωστόσο το κρέας αυτό έχει την τέχνη του και τα μυστικά του για να βγει όπως το τρώμε στις ταβέρνες. Όμως με κάποια μυστικά, οι δικές σας μπριζόλες μπορούν να γινούν και καλύτερες από αυτές στις ταβέρνες.

Για να είμαστε σωστοί, οι τέλειες μπριζόλες, γίνονται στα κάρβουνα. Αλλά και στο τηγάνι γίνονται εξίσου νόστιμες αλλά και κυρίως γρήγορα. Αν δεν κατέχετε το «σπορ» το κάρβουνου, σας έχω όλα τα μυστικά για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι

Αυτό είναι το μυστικό για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι για τους καλοφαγάδες της παρέας

Η προετοιμασία

  • Αφησέ τες για 1½ ώρα τουλάχιστον, εκτός ψυγείου για να «έρθουν» σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι ίνες τους και να ψηθούν καλύτερα.
  • Φτιάξε μια μαρινάδα με διάφορα υλικά και βοήθησε τις μπριζόλες σου να νοστιμίσουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σίγουρα λάδι, κάτι όξινο όπως κρασί, μπύρα, ξίδι ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας (με προσοχή γιατί είναι αλμυρή), σκόρδο, μυρωδικά φρέσκα ή ξερά, μουστάρδα, μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, μπαχάρι κ.λπ.), πιπέρια, τζίντζερ. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, διάλεξε υλικά και φτιάξε την δική σου μαρινάδα.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν σίγουρα μαλακές, είναι η άρμη. Το αλατόνερο, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και το νοστιμίζει. Για κάθε μπριζόλα, υπολόγισε 100 γρ. νερό και 1 κοφτή κουταλιά αλάτι. Το καλύτερο θα ήταν να τις αφήσεις όλο το βράδυ στην άρμη και την άλλη μέρα, να τις βγάλεις, να τις σκουπίσεις και να τις μαρινάρεις.
  • Για να έχεις ένα τέλειο ψήσιμο, θα πρέπει να έχεις το σωστό σκεύος. Το πιο σωστό είναι να επιλέξει ένα ραβδωτό τηγάνι-ψηστιέρα. Αν δεν έχεις, θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντικολλητικό τηγάνι που «ανεβάζουν» υψηλές θερμοκρασίες και οι μπριζόλες θα γίνουν ξεροψημένες εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά. Επίσης, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σου κολλήσουν.

Το ψήσιμο

  • Αν έχεις μαρινάρει τις μπριζόλες ή τις έχεις σε άρμη, τις στραγγίζεις (τη μαρινάδα μη την πετάξεις γιατί μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια σάλτσα) και τις ταμπονάρεις με χαρτί κουζίνας.
  • Βάζεις το αντικολλητικό τηγάνι στη σε πολύ δυνατή φωτιά και το αφήνεις να ζεσταθεί μέχρι να καπνίσει.
  • Ρίχνεις στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να καλύψεις απλώς τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό φιλμ. Το αφήνεις για 1-2 λεπτά μέχρι να αχνίσει.
  • Βάζεις 2 μπριζόλες στη φωτιά (ανάλογα το τηγάνι και το μέγεθος των κρεάτων) και όχι περισσότερες γιατί θα «ρίξεις» τη θερμοκρασία και οι μπριζόλες θα γίνουν βραστές.
  • Μόλις βάλεις τις μπριζόλες στο τηγάνι, χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και ψήνεις για 6-8 λεπτά χωρίς να τις γυρίσεις. Τις γυρίζεις με προσοχή με μια ξύλινη σπάτουλα και όχι με πηρούνι γιατί θα χάσουν τα ζουμάκια τους.
  • Συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Κάνεις μια χαρακιά με τη μύτη του μαχαιριού και ελέγχεις αν είναι ψημένη στο βαθμό που σου αρέσει ή πρέπει να τις αφήσεις για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Βγάζεις τις μπριζόλες και τις αφήνεις για 5 λεπτά σε ένα πιάτο για να ξεκουραστούν και μετά τις σερβίρεις.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα