Νηστίσιμη σοκολατόπιτα: Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι
Απολαύστε αυτή την λαχταριστή και νηστίσιμη σοκολατόπιτα με μια μπάλα σορμπέ για το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό. Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά (8 μερίδες)
Η είδηση της ημέρας
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ αλάτι
- 1 κούπα νερό
Νηστίσιμη σοκολατόπιτα: Εκτέλεση
- Ξεκινώ ρίχνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και το αλάτι. Ανακατεύω καλά δίνοντας βάση στο κακάο να μη μου μείνουν σβόλοι.
- Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι η αλεύρι παραπάνω.
- Τέλος ρίχνουμε την κουτάλια με το λάδι για να γυαλίσει το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά.Το ελέγχουμε βέβαια και με το μαχαίρι.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω άχνη ζαχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.