Γιουβαρλάκια χωρίς αυγόκομμα: Μια εύκολη συνταγή ιδανική για παιδιά

Γιουβαρλάκια χωρίς αυγόκομμα: Εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή

Γιουβαρλάκια χωρίς αυγόκομμα: Γιουβαρλάκια μαμαδίστικα και πολύ νόστιμα. Χωρίς αυγό για τα παιδάκια με αλλεργίες γίνεται πεντανόστιμη. Ιδανική σούπα για αρρώστειες και κρύες μέρες.

Υλικά συνταγής για γιουβαρλάκια χωρίς να τα αυγοκόψετε

  1. Κιμάς Μοσχαρίσιος 1 κιλό
  2. Αλατι
  3. Πιπέρι
  4. Ρυζι 1 φλυτζάνι του καφέ
  5. Άνηθος Μισό ματσάκι
  6. Ελαιολαδο Ένα φλυτζάνι του τσαγιού
  7. Κρεμμυδι 1 μέτριο ξερό τριμμένο
  8. Καρότο 1 ψιλοτριμμένο 

Εκτέλεση συνταγής για γιουβαρλάκια χωρίς να τα αυγοκόψετε

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.


Θέλουμε μια μαλακή ζύμη , μαλακή ,για να μη γίνουν σκληρά.

Βάζω νεράκι στη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτω λίγο λαδάκι και δύο κύβους λαχανικών και επίσης λίγο πελτέ γιατί θέλω να έχει λίγο χρώμα αφού δεν κάνω αυγολέμονο να κιτρινίσει το φαγητό


Πλάθω τα γιουβαρλάκια,τα αλευρώνω με αλεύρι μισό λευκό και μισό καλαμποκίσιο (για να δέσει η σάλτσα μου αφού δεν τα αυγοκόβω)και επίσης ρίχνω μέσα στο νερό μια δυο πατατούλες μικρές που με το άμυλο τους δένουν επίσης το ζουμί.

Κανονικά μόλις είναι βρασμένα θέλουν ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λεμόνι για να γίνει το κλασικό αυγολέμονο,αλλά εγώ το αφήνω ως έχει με ζουμάκι δεμένο.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων