Γλυκιά αμαρτία: Η πιο εύκολη και φθηνή συνταγή για γλυκό ψυγείου
Μια εύκολη συνταγή για το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου με πεντανόστιμο αποτέλεσμα για να ικανοποιήσετε την επιθυμία για γλυκό. Κοστίζει λιγότερο από πέντε ευρώ, θα είναι έτοιμο σε πέντε λεπτά και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής:
- 40 cookies σοκολάτας [σχεδόν 3 πακέτα]
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
- Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. [Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια]. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
- Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.
Η συνταγή για μια ακόμη γλυκιά αμαρτία – Γλυκό ψυγείου με 4 υλικά
Οικονομικό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά!
Φτιάξτε λαχταριστό και παράλληλα οικονομικό γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Η είδηση της ημέρας
Υλικά (8 μερίδες)
- μπισκότα πτι μπερ
- κρέμα γάλακτος
- ζαχαρούχο γάλα
- κουβερτούρα
- προαιρετικά φύλλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα μας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε μια στρώση από την κρέμα μας κάνουμε αυτή τη διαδικασία 2 φορές δηλαδή.
- Πάνω από την κρέμα βάζουμε την κουβερτούρα και απλά πασπαλίζουμε με ότι έχουμε είτε με μπισκότο είτε με αμύγδαλο.
- Βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Σημείωση: Επειδή στα υλικά πρόσθεσα το αμύγδαλο, εγώ το έβαλα στην κρέμα και έδωσε και αυτό τη ξεχωριστή γεύση του.