Γλυκό χωρίς θερμίδες: Υπέροχη τάρτα που θα σε δροσίσει χωρίς να σε παχύνει

Γλυκό χωρίς θερμίδες: Υλικά

Γλυκό χωρίς θερμίδες: Συνταγή για τη βάση


450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής γλυκού χωρίς θερμίδες

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.

  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
  • Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
  • Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

Related posts

Κεφτεδάκια με υλικό έκπληξη που τα κάνει αφράτα και ζουμερά

Το κρυφό κόλπο για να φτιάξετε νόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι

Ηλίας Μαμαλάκης: Το μυστικό για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι