Γλυκό χωρίς θερμίδες: Υπέροχη τάρτα που θα σε δροσίσει χωρίς να σε παχύνει

Γλυκό χωρίς θερμίδες: Υλικά

Γλυκό χωρίς θερμίδες: Συνταγή για τη βάση


450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής γλυκού χωρίς θερμίδες

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.

  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
  • Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
  • Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα