Γλυκό εκλέρ: Τι θα χρειαστείτε για τη συνταγή
Γλυκό εκλέρ: Θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο μπισκότα κρακεράκια ανάλατα ή μπισκότα πτι μπερ
- 2 πακέτα έτοιμης κρέμας βανίλια
- 3 1/2 κούπες γάλα πλήρες
- 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ
Για την επίστρωση σοκολάτας:
- 3 κουταλιές σκόνη κακάο
- 1 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές γάλα πλήρες
Οδηγίες για τη συνταγή του γλυκού εκλέρ
1. Χτυπήστε ελαφτά μαζί τη κρέμα βανίλιας και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αρχίζει να πήζει, περίπου για 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε προσεκτικά.
2. Σε ένα ταψί περάστε με λίγο βούτυρο και περάστε μια στρώση με κρακεράκια, σπάζοντάς τα σε μικρότερα κομμάτια για να χωρέσουν σε όλο το ταψί.
3. Απλώστε το μισο μείγμα της κρέμας ομοιόμορφα πάνω από τα κρακεράκια.
4. Περάστε μια δεύτερη στρώση με κρακεράκια, και ξανά μια στρώση της κρέμας.
5. Περάστε μια τρίτη και τελική στρώση με κρακεράκια.
6. Χτυπήστε μαζί το κακάο, τη ζάχαρη άχνη το λιωμένο βούτυρο και τις 3 κουταλιές γάλα για να φτιάξετε την επίστρωση σοκολάτας.
7. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από τα κρακεράκια.
8. Αφήστε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ για να μαλακώσουν τα κρακεράκια πριν σερβίρετε και απολαύστε!