Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: Πως θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα γλυκά

Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: Υλικά

Γλυκό κορμός σκαντζόχοιρος: 500 γρμ πτι μπερ

500 γρμ κουβερτούρα

250 γρμ μαργαρίνη

3/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 σφηνάκι γάλα

Για την επικάλυψη της συνταγής του γλυκού κορμού σκαντζόχοιρου

125 γρμ κουβερτούρα

2 κσ μαργαρίνη

3 σμαρτις

Αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.

Εκτέλεση συνταγής γλυκού κορμού σκαντζόχοιρου

Σπάμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα το γάλα το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πλάθουμε τον κορμό σε σχήμα σκαντζόχοιρου σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με την επικάλυψη.

Κολλάμε τα σμαρτις μάτια κ μύτη και καρφωνουμε τα αμύγδαλα αγκάθια

Έτοιμο!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων