Γλυκό με 3 γάλατα: Υλικά συνταγής
Γλυκό με 3 γάλατα: Τι θα χρειαστείτε
- Αυγα 6
- Ζαχαρη 250 γραμμάρια
- Αλευρι 350 γραμμάρια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι
- Βανίλια 2
Για το μείγμα με το γάλα
- Ζαχαρούχο Γάλα 1
- Γάλα 1 λίτρο φρέσκο
- Κρεμα Γαλακτος 250 γραμμάρια
Για την καραμέλα
- Ζαχαρη 230 γραμμάρια
- Νερό 80 ml
- Βουτυρο 110 γραμμάρια
- Αλατι λίγο
- Κρεμα Γαλακτος 150 γραμμάρια
Εκτέλεση συνταγής γλυκού με 3 γάλατα
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε 1 λεπτό.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με Μαρίζ δεν θέλουμε να βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το τρυπάμε πολύ καλά παντού με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα(400 γρ),το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε λίγο μείγμα γάλατος στο ταψί τοποθετούμε το παντεσπάνι και το τρυπάμε πάλι πολλές φορές
Τοποθετούμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα γάλατος
Το αφήνουμε στο ψυγείο
Για την καραμελα:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να δώσουμε το ωραίο χρυσάφι χρώμα
Ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά
Κατεβαζουμε και προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
Το τοποθετούμε πάλι στην φωτια ανακατεύουμε στο χαμηλό περίπου 12 λεπτά
Την κατεβάζουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την
Βγάζουμε το γλυκό και την τοποθετούμε πάνω
Και ξανά το γλυκο στο ψυγείο για όλη νύχτα