Γλυκό ψυγείου με μπισκότο: Μόνο με 6 υλικά και καθόλου ζάχαρη – Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι

Γλυκό ψυγείου: Θα το λατρέψετε τους επόμενους μήνες

Τα “γλυκά ψυγείου” εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολα, είναι απίστευτα δροσερά και γευστικά, επομένως είναι και ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο, δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου; Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας, όπως το απόγευμα με τον καφέ, αλλά και το πρωί για ένα γλυκό ξεκίνημα της ημέρας.

Αναλυτικά η συνταγή για το τέλειο γλυκό ψυγείου

Έχει ελάχιστα υλικά, τρομερή γεύση και οι θερμίδες του είναι λιγότερες αφού η ζάχαρη δεν εντάσσεται στα υλικά που πρέπει να έχεις για να το δημιουργήσεις. Ας δούμε λοιπόν πώς φτιάχνεται αυτό το γλυκό ψυγείου.

200 γρ σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί κρέμα
300 γρ πτι μπερ με σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ σταγόνες σοκολάτας

  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας την σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί.
  • Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Κατόπιν, ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα μας.
  • Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί (28×20 εκ) με σοκολατένια μπισκότα. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα.
  • Έπειτα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλουμε, προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 50 γρ άχνη ζάχαρη και 2 βανίλιες.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Η συμβουλή για να πετύχει τέλεια το γλυκό ψυγείου

Θέλει λίγη υπομονή το γλυκό ψυγείου. Βλέπεις συνήθως οι συνταγές -αναλόγως και το γλυκό- είναι γρήγορες στην παρασκευή τους κι έπειτα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν για να τις σερβίρεις.

Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο πηχτό θα είναι και θα μπορείς να το σερβίρεις πιο εύκολα σε κομμάτια ή μερίδες. Ιδανικά το φτιάχνεις την προηγούμενη, το φυλάς στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (ό,τι ζητά η συνταγή) και το σερβίρεις την επόμενη.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα