Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές: Πανεύκολη συνταγή με υπέροχη κρέμα και οικονομική

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές: Η εύκολη συνταγή για ένα τέλειο γλυκό

Εάν ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα δρόσερο γλυκό ψυγείου, τότε σας έχουμε την λύση. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα.

Τώρα, που η θερμοκρασία έχει ανέβει το γλυκάκι τρώγεται ευχάριστα, ειδικά όταν το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. 

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Για τη διακόσμηση
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Η συνταγή για το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια.

Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.

Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί.

Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων