Γλυκό στο ΠΙ και ΦΙ: Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Γλυκό στο ΠΙ και ΦΙ: Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Γλυκό: Είναι γευστικό και έτοιμο στο πι και φι

Μικροί και μεγάλοι θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, χάρη σε αυτή την υπέροχη, πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Πρόκειται για ένα γλυκό ψυγείου με ελαφριά κρέμα βανίλιας, καραμέλα, πάνω σε μία τραγανή βάση μπισκότου.

Τα υλικά του Γλυκού

  • 110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 φύλλο ζελατίνης 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Γλυκό στο ΠΙ και ΦΙ: Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Η εκτέλεση του γλυκού

  • Παίρνετε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετείτε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη.
  • Αλέθετε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι να ομογεοποιηθούν.
  • Αδειάζετε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνετε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
  • Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Παράλληλα φτιάχνετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζετε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατεύετε αφού την έχετε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση σας και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
  • Για το ετοιμάσετε το γλάσο καραμέλας βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσετε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει, το περιχύνετε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας.
  • Όταν κρυώσει, ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Η μικρή στρογγυλή τρύπα του νυχοκόπτη έχει μια ειδική χρήση εδώ και χρόνια που λίγοι γνωρίζουν

Τραγωδία στην Αμφιλοχία – Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, νεκρός ο 27χρονος οδηγός

Για εσένα που θες να κάνεις παιδάκι και δεν τα καταφέρνεις… απόψε το βράδυ προσευχήσου στον Άγιο Ευθύμιο τον Μέγα

Αγρίνιο: Η στιγμή του σεισμού των 4,7 Ρίχτερ σε σούπερ μάρκετ – Έτρεχε έντρομη η υπάλληλος

Τέσσερις νεκροί μετά από πτώση ελικοπτέρου σε προαύλιο νοσοκομείου

Προτεινόμενα