Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

by Newsroom i-diakopes.gr
Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

Γλυκό της Παρθένας: Υλικά συνταγής

Γλυκό της Παρθένας: 2 πακέτα πτί μπερ
• 1 κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το γλάσο:

• 250 γρ. Βούτυρο
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές της σούπας άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

Εκτέλεση συνταγής γλυκού της Παρθένας

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι.

Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.

Για το γλάσο:


Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε

4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Ανακατεύουμε καλά.

Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Νέο σoκ πριν λίγο: Νεκρός ο αγαπημένος δημοσιογράφος Κώστας Δούκας

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την νεκρή 15χρονη στη Λακωνία – Το μοιραίο λάθος που της στοίχησε τη ζωή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο κακός χαμός με τις συντάξεις – Τρέχουν άρον άρον όλοι οι Έλληνες από την ώρα που μαθεύτηκε αυτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΡΑ: Κακά μαντάτα, με βροχές, μούχλα και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα “πνιγούν” στο νερό

Όλη η Τήνος έτριβε τα μάτια της με το τεpάστιο γιοτ που έσκασε στο λιμάνι, μόλις είδαν ποιανού Έλληνα είναι

Προτεινόμενα