Γλυκό της Παρθένας: Εύκολο, νόστιμο και κατάλληλο για επιδόρπιο

Γλυκό της Παρθένας: Υλικά συνταγής

Γλυκό της Παρθένας: 2 πακέτα πτί μπερ
• 1 κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το γλάσο:

• 250 γρ. Βούτυρο
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές της σούπας άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση συνταγής γλυκού της Παρθένας

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι.

Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.

Για το γλάσο:


Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε

4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Ανακατεύουμε καλά.

Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα