Γλυκό του πεντάλεπτου: Υλικά
Γλυκό του πεντάλεπτου: Για την βάση
200 γρ. Αλεσμένα μπισκότα OREO
60 γρ. Λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
500 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
120 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
120 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. nutella σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση συνταγής γλυκού του πεντάλεπτου
Σε μια φόρμα 20*20 εκατοστά βάζετε δύο κόλες ψησίματος κατά το πλάτος της σε δύο
λωρίδες έτσι ώστε να κρέμονται οι άκρες τους εκτός της φόρμας για να μπορεί το
γλυκό να ξεφορμαριστεί και να κοπεί πιο εύκολα.
Ανακατώνετε καλά τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν και τα απλώνετε στην φόρμα.
Ψήνετε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά.
Αφήνετε την βάση να κρυώσει εντελώς
Για την κρέμα
Ανακατώνετε καλά όλα τα υλικά εκτός την nutella.
Παίρνετε 200 γρ. από το μείγμα και προσθέτετε την nutella.
Βάζετε πάνω από την βάση πρώτα το άσπρο μέρος και στην συνέχεια το μέρος με την nutella.
Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά για 5-6 ώρες στο ψυγείο.