Η μπουγάτσα του τεμπέλη: Πανεύκολη και πεντανόστιμη με ζαχαρούχο γάλα

Η μπουγάτσα του τεμπέλη: Το πιο εύκολο γλύκισμα

Η γρήγορη συνταγή για την μπουγάτσα του τεμπέλη θα σας λύσει τα χέρια για όταν θέλετε ένα σπιτικό γλυκό αλλά χωρίς κόπο. Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος.

Μπορεί να σας φαίνεται για έδεσμα, το οποίο προτιμάμε, είτε για το πρωινό μας είτε για κολατσιό ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξετε άποψη. Η συνταγή αυτή μπορεί κάλλιστα να σταθεί για ένα επιδόρπιο, το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει ένα πλήρες οικογενειακό γεύμα και, αν το φτιάξετε, σίγουρα οι οικείοι σας θα το ζητούν κάθε φορά.

Υλικά (για 9-12 μερίδες)

200 γρ. βούτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

800 γρ. νερό

2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)

1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

κανέλα, για πασπάλισμα

Η συνταγή για την μπουγάτσα του τεμπέλη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

Extra tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων