Η ιδανική συνταγή για αφράτη τυρόπιτα: Εύκολη και οικονομική, με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

by Τόνια Τζαφέρη
Η ιδανική συνταγή για αφράτη τυρόπιτα: Εύκολη και οικονομική, με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα βρεις στο διαδίκτυο

Μπορεί να κυκλοφορούν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο αλλά η συγκεκριμένη, εκτός από εύκολη, είναι και παρά πολύ οικονομική.

Μία εξαιρετικά εύκολη και οικονομική συνταγή για αφράτη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο δίνεται στο παρακάτω άρθρο. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη τυρόπιτα μπορείτε να την απολαύσετε για πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Η ιδανική συνταγή για αφράτη τυρόπιτα: Εύκολη και οικονομική, με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Υλικά συνταγής

600 γρ. τυρί φέτα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αβγά

1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η εκτέλεση της συνταγής για την εύκολη τυρόπιτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλοιδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Προτεινόμενα