Αφράτα τυροπιτάκια: Νόστιμα για κάθε στιγμή της ημέρας
Πρόκειται για μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα την ξανά και ξανά, αφού είναι λαχταριστή και πανεύκολη.
Χτύπησα στο μουλτι 1 αυγό, μισό κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο, 1 κρασοποτηρο νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,. Λίγο αλατακι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 80 γρμ βούτυρο βιταμ λάιτ.
Ύστερα ρίχνω μέσα σέ μπωλ και κει προσθέτω μισό σακκουλακι αλεύρι φαρίνα κόκκινη το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του . Προσθέτω και 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη στα δάκτυλα.
Εγώ έβαλα και λίγο επιπλέον από πάνω κανένα κομματάκι. Αλείφω τά χέρια μου με λάδι, φτιάχνω μπαλάκια πατημένα λίγο
ψήνουμε αεροθερμο φούρνο στους 180 μέχρι να χρυσισουν γύρω στο τέταρτο με 20′ το πολύ.
Μμμμμ αφράτα και πεντανόστιμα!
Αναλυτικά η συνταγή και η εκτέλεση για τα υπέροχα τυροπιτάκια
Υλικά
για τη ζύμη:
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
Μια κούπα 250 γρ.φρεσκο γάλα χλιαρό
Ένα αυγό
Ένα φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Μισή κ.σ.ζαχαρη
Μισή κ.σ.αλατι
Μισό κιλό περίπου αλεύρι(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο μέχρι να μη κολλάει η ζύμη). έβαλα μισό για όλες τις χρήσεις και μισό για τσουρέκι.
Για τη γέμιση:
100 γρ.φετα
100 γρ.μυζηθρα
100 γρ.πεκορινο
Ένα αυγό
Ρίγανη, δυόσμος, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα το αυγό,τα τυριά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε…
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 16 τριγωνα,βάζουμε τη γέμιση,κλείνουμε,αλείφουμε με γάλα και σουσάμι και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 στον αέρα 20 λεπτά.