Η καλύτερη ζεστή σούπα για τα κρύα βράδια του χειμώνα γεμάτη θρεπτικά συστατικά

Σούπα: Τα υλικά και η εκτέλεση της καλύτερης σούπας

Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Τζέιμι Όλιβερ- Φαγητό σε 30 λεπτά». Η Κυριακή Πατράλη μοιράζεται τη δική της πρόταση για μια υγιεινή σουπίτσα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Απ’ ότι μας δείχνει ο καιρός μάλλον θα τη χρειαστούμε από τώρα.

Υλικά

3-4 καρότα

2 πατάτες

1 κρεμμύδι

1 σελινόριζα

φύλλα σέλινου

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα φύλλα σέλινου) για τριάντα λεπτά.
  • Λίγο πριν το “κλείσουμε” ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου.
  • Σερβίρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

Τα δύο μυστικά της ιδανικής σούπας

TIP1: Μπορούμε να τα βράσουμε σε λιγότερο νερό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε για βελουτέ αποτέλεσμα.

TIP2: Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μισό φλιτζανάκι τραχανά και να σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα