Η νηστεία έχει γεύση: Nηστίσιμη καρυδόπιτα με σταφίδες που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο στο ταψί

Καρυδόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή

Ένα γλύκισμα που θα το φτιάχνεται ακόμα και όταν τελειώσει η νηστεία. Αυτή η καρυδόπιτα είναι ελαφριά σαν αφρός και πεντανόστιμη.

Δείτε τα υλικά που χρειάζονται αλλά και την εκτέλεση παρακάτω!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπράντι
  • 2/3 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
    ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
    για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές και μαύρες σταφίδες

Καρυδόπιτα: Η διαδικασία

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
  • Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα.
  • Μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια, σταφίδες μαύρες και ξανθές.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα