Καρυδόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή
Ένα γλύκισμα που θα το φτιάχνεται ακόμα και όταν τελειώσει η νηστεία. Αυτή η καρυδόπιτα είναι ελαφριά σαν αφρός και πεντανόστιμη.
Δείτε τα υλικά που χρειάζονται αλλά και την εκτέλεση παρακάτω!
Υλικά:
Η είδηση της ημέρας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπράντι
- 2/3 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1/3 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
ξύσμα 1 λεμονιού - 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
για το γαρνίρισμα - 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές και μαύρες σταφίδες
Καρυδόπιτα: Η διαδικασία
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
- Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα.
- Μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια, σταφίδες μαύρες και ξανθές.