Η πιο γλυκιά αμαρτία: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπανάνα έτοιμο μόνο σε 15′

Η πιο γλυκιά αμαρτία: Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες και γιαούρτι

Ένα μπισκοτογλυκό είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά ψυγείου για να φτιαχτούν γρήγορα. Ειδικά όταν έχεις λιγούρα για γλυκό τότε το μπισκοτογλυκό πρέπει να υπάρχει στο ψυγείο.

Μάλιστα, υπάρχει ένας εκρηκτικός συνδυασμός με μπανάνες και γιαούρτι που απογειώνει την γεύση, φτιάχνετε πανεύκολα, μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη κρέμα:

  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Η πιο γλυκιά αμαρτία το μπισκοτογλυκό με μπανάνα και γιαούρτι

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  • Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.

Για τη κρέμα μπανάνας:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  • Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει.
  • Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων