Η πιο γλυκιά αμαρτία: Η συνταγή για γαλακτομπούρεκο με ονειρεμένο σιρόπι και τραγανό φύλλο

Η πιο γλυκιά αμαρτία: Η συνταγή για ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο

Δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο και τέλειο σιρόπι. Για αυτό σας έχουμε μια εύκολη και υπέροχη συνταγή. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθούν όλοι.

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα

  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 4 αβγά
  • 50γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2.5 κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

Η πιο γλυκιά αμαρτία: H συνταγή για το γαλακτομπούρεκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.

Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.

Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα.Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.

Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων