Η πιο λαχταριστή μπριζόλα: Η μαρινάδα με ξύδι και ελαιόλαδο που θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο

Μπριζόλα: Θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά για την τέλεια γεύση

Και ποιος δεν λατρεύει μια καλοψημένη και λαχταριστή μπριζόλα; Με την παρακάτω μαρινάδα, η οποία χρειάζεται μόλις 3 υλικά, μπορείς να απογειώσεις το πιάτο σου.

Ένα από τα πιο αγαπημένα κρέατα είναι η μπριζόλα. Αγαπάμε να τη τρώμε σε κάθε περίσταση ειδικά άμα έχει ψηθεί όπως πρέπει και είναι μαριναρισμένη καλά.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μαρινάδα της μπριζόλας

  • 1 μέρος σάλτσα σόγιας
  • 1 μέρος ελαιόλαδο
  • 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων