Η πιο λαχταριστή και αλμυρή τούρτα: Τούρτα μακαρονιών με 4 τυριά, ζαμπόν και ντομάτα έτοιμη σε 10′

Αλμυρή τούρτα: Η τέλεια συνταγή με μακαρόνια χοντρά

Το φθινόπωρο είναι επισήμως εδώ και η όρεξη για μαγειρική και νόστιμες συνταγές έχει επιστρέψει. Αυτήν είναι η ιδανική συνταγή για να δοκιμάσεις, αφού είναι πανεύκολη, νόστιμη και πρωτότυπη.

Εκεί που έχετε πολλά μακαρόνια και δεν ξέρετε πως να τα μαγειρέψετε, εμείς σας έχουμε την λύση και είναι απλά υπερπαραγωγή. Μακαρονόπιτα ή αλλιώς τούρτα μακαρονιών για ένα γευστικό ντελίριο.

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια (χοντρά για παστίτσιο)
  • 200 γρ. ζαμπόν βραστό (ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 200 γρ. Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 200 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • Λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Η εκτέλεση της συνταγής για αλμυρή τούρτα

  • Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια για 7΄σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Σουρώνουμε να φύγουν τα νερά από τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε 30 γραμμάρια βούτυρο και τα ανακατεύουμε ελαφρά να βουτυρωθούν.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 28 εκατ. ή στρογγυλό ταψί 28-30 εκ.
  • Βουτυρώνουμε το σκεύος στη βάση και στα πλαϊνά με μέρος από το υπόλοιπο βούτυρο. Αν θέλετε να ξεφορμάρετε εύκολα την μακαρονόπιτα, ντύστε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί με όσο βούτυρο έχει απομείνει.
  • Εναλλακτικά βάλτε την μακαρονόπιτα σε στρογγυλό ταψί που διαθέτετε.
  • Βάζουμε σε μια στρώση το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
  • Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
  • Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά. Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια της μακαρονόπιτας.
  • Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με σύρμα σε ένα μπολ, ν’ αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας τα καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με τα υγρά υλικά τη μακαρονόπιτα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας με λεπτές φέτες ντομάτας.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε την μακαρονόπιτα με τυριά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για λίγα επιπλέον λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Για το σερβίρισμα

  • Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
  • Αφού κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.
  • Τη σερβίρουμε με αρωματική κρύα ή ζεστή σάλτσα ντομάτας.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα