Η πιο λαχταριστή συνταγή με μπιφτέκια: Με τόνο και μαγιονέζα – γίνονται πιο αφράτα και ζουμερά

Μπιφτέκια: Απογειώστε την παραδοσιακή συνταγή με αυτά τα δυο υλικά

Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο ελληνικό φαγητό και πολύ χορταστικό. Με την παρακάτω συνταγή θα απογειώσεις την γεύση τους και δεν θα τα χορταίνεις.

Υλικά:
3 κονσέρβες των 160 γρ. τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο γλυκό
Από 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, κολιανδρο, δυόσμο
1 αυγό μεγάλο, η δυο μικρά
60 γρ. νιφάδες βρόμης
1 πρεζα κουρκουμα
Ηλιέλαιο για το ταψί
Μαγιονέζα για το γαρνίρισμα

Η εκτέλεση της συνταγής για τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στου180o c στον αέρα.
Στραγγίζω τον τόνο, μέσα σε σουρωτήρι, και τον στύβω με τα χέρια μου, μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά.

Σε Μπασίνα, σπάω το αυγό, προσθέτω τον στραγγισμένο τόνο, το κρεμμύδι, και τα βότανα ψιλοκομμένα, την βρόμη, τον κουρκουμα, και ζυμώνω τα υλικά μου, μέχρι να έχω μια ωραία, και αφράτη ζύμη. Πλάθω σε μπιφτέκια, αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί, με το ηλιέλαιο, αραδιάζω στην επιφάνεια τα μπιφτέκια, τα αλείφω με λάδι από πάνω, και τα φουρνίζω, για 20’. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά, με την βοήθεια σπάτουλας, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βγάζω, και τα σερβίρω σε πιατέλα, μαζί με μαγιονέζα.

Σημειώσεις:
Η δόση βγάζει 6 μπιφτέκια.
Αλάτι δεν βάζω γιατί έχει ήδη.
Συνοδεύονται με μια σαλάτα εποχής, η ότι άλλο θέλετε.
Γίνονται σαν κροκέτες απ’ έξω, και αφράτα από μέσα.

Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα