Η πιο νόστιμη μπουγάτσα: Η Γιαννιώτισσα που έχει την καλύτερη συνταγή στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια

Η πιο νόστιμη μπουγάτσα: Φτιάχνεται από μια Γιαννιώτισσα μαγείρισσα εδώ και 50 χρόνια

Τη καλύτερη μπουγάτσα στην Ελλάδα, θα τη βρείτε στα Ιωάννινα και την ετοιμάζει ο ίδιος άνθρωπος εδώ και πενήντα χρόνια. Η ίδια μαγείρισσα έχει το παραδοσιακό μπουγατσάδικο “Select” στην κεντρική πλατεία στα Ιωάννινα.

Βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της ηρωϊκής 8η Μεραρχίας.  Η κα. Βασιλική Κασκάνη, είναι η γυναίκα πίσω από το ιστορικό αυτό μαγαζί.

Την επιχείρηση την άνοιξαν με τον σύζυγό της όταν παντρεύτηκαν. Εκείνη τότε ήταν μόλις 17 ετών. Σύμφωνα με την ίδια: «Ο άντρας μου πήγε στον Σακελαρόπουλο, το πιο παλιό μπουγατσοπωλείο στα Ιωάννινα, έμαθε εκεί την τέχνη και ανοίξαμε το μαγαζί εδώ το 1964. Αλλά ο ιδιοκτήτης κατεδάφισε το κτίριο επειδή ήταν πολύ παλιό και ξανά μπήκαμε το 1966. Πουλάγαμε την μπουγάτσα μια δραχμή και τα γλυκά έξι δεκάρες. Από τότε είμαστε συνεχόμενα εδώ και δεν έχουμε αλλάξει τίποτα. Όλη τη ζωή μας την έχουμε περάσει εδώ».

Διαθέτουν και γλυκές αλλά και αλμυρές γεύσεις.

Το κατάστημα συντροφεύει εδώ και δεκαετίες τους πολίτες με αυθεντικές αλλά και παραδοσιακές Γιαννιώτικες γεύσεις. Στις επιλογές ανήκουν η μπουγάτσα, ο μπακλαβάς, οι λουκουμάδες και οι τουλούμπες. Αν βρεθείτε στην πόλη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για γλυκές απολαύσεις.

Στο πέρασμα των δεκαετιών οι πελάτες του παρέμειναν σταθεροί. Το ίδιο και οι μοναδικές γεύσεις του “Select”, ενώ και οι επισκέπτες που έρχονται στα Γιάννενα δεν παραλείπουν να περάσουν από το “Select” για να γευτούν τη μοναδική Γιαννιώτικη παραδοσιακή μπουγάτσα.

Αυθεντικότητα, παράδοση και συνταγές βγαλμένες από το παρελθόν της πόλης συνθέτουν το μυστικό επιτυχίας του μπουγατσάδικου – ορόσημο της πόλης των Ιωαννίνων. Το “Select” καθημερινά συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με την αυθεντική γεύση του και τις μοναδικές του συνταγές.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων