Η πιο νόστιμη τυρόπιτα: Τραγανή με ωραία ζύμη που δεν έχετε ξαναφάει και έτοιμη στο πι και φι

Τυρόπιτα στο τηγάνι: Πανεύκολη, πεντανόστιμη και έτοιμη σε λίγα λεπτά

Αν θέλετε ένα γρήγορο σπιτικό σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους τότε ετοιμάστε τις τυροπιτούλες της παρακάτω συνταγής. Το ιδανικό κολατσιό για όλες τις περιστάσεις άμα θέλετε να αποφύγετε τις έτοιμες τυρόπιτες του εμπορίου. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά για ζύμη

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
  • 500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι.

Η συνταγή για μια λαχταριστή τυρόπιτα στο τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .

Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο

Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο δείτε φωτογραφίες.

Η είδηση της ημέρας

Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες. Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί. Τα δύο εξαφανίστηκαν ήδη πριν τηγανιστούν όλα… που υπομονή ..!!!
Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!

Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω .

Την συνταγή την παραχώρησε και την έφτιαξα κι εγώ να την δείτε κι εσείς η φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης Ας μαγειρέψουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα