Η πίτα της Κυριακής: Εύκολη τυρόπιτα με κολοκύθια έτοιμη στο πι και φι

Τυρόπιτα με κολοκύθια: Εύκολη συνταγή ακόμα και για τους αρχάριους, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι

Μια πίτα δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της Κυριακής, γι’ αυτό σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Δοκιμάστε αυτή την τυρόπιτα με κολοκύθια και με ελάχιστα υλικά, είναι οικονομική και γρήγορη στη προετοιμασία.

Υλικά (10 μερίδες)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4-5 κολοκύθια μέτρια
  • 2 πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό τυρί με λίγα λιπαρά
  • Λίγο λάδι για να ψήσουμε τα λαχανικά και να αλείψουμε τα φύλλα

Τυρόπιτα με κολοκύθια: Η εκτέλεση της συνταγής

  • Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκύθια και σε τετράγωνα κομμάτια τις πατάτες. Τα ψήνουμε σε κατσαρόλα, με το λάδι το κρεμμύδι και τη ντομάτα, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν. Η θερμοκρασία θα είναι στο μισό (αν το ανώτερο είναι το 6, τα ψήνω στο 2).
  • Σε ένα ταψάκι μετρίου μεγέθους βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα.
  • Στο σκεύος που ψήσαμε τα λαχανικά βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα