Η συνταγή για καλοφαγάδες: Λαχταριστά μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και σιμιγδάλι – Αφράτα και ζουμερά σαν λουκούμι

Μπιφτέκια κοτόπουλου: Η πανεύκολη συνταγή για καλοφαγάδες με παρμεζάνα και σιμιγδάλι

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που μπορούν να τη κάνουν ακόμα και οι αρχάριοι. Σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικά λαχταριστά μπιφτέκια κοτόπουλου που γίνονται αφράτα και ζουμέρα. Είναι σίγουρο πως θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Είναι μια ωραία ιδέα για να τα κάνετε και μπέργκερ! 

Υλικά

  • Κιμά Κοτόπουλο 1 κιλό (προτιμότερο από μπούτι)
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 4 κ.σ
  • Μπέικον 3-4 φέτες ψιλοκομμένο για το άρωμα
  • Μαϊντανός 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
  • Σιμιγδάλι 5 κ.σ ψιλό
  • Αυγά 2
  • Ξύδι 2 κ.γ μπαλσάμικο
  • Παρμεζάνα 1 κούπα γεμάτη τριμμένη
  • Πάπρικα 1 κ.γ γεμάτο γλυκιά
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση

Μπιφτέκια κοτόπουλου: Η πανεύκολη συνταγή για να γίνουν αφράτα και ζουμερά

Εκτέλεση (για 4-5 άτομα)

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω στο λαδάκι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον, να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Ζυμώνω τα μπιφτέκια μου. Αν ο κιμάς κολλάει (που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου), βρέχω τα χέρια μου κάθε φορά που πλάθω μπιφτέκι με λίγο λαδάκι.
  • Αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν – βάλτε για 40 λεπτά στην κατάψυξη και μετά ψήστε. (Έτσι δεν θα κολλήσουν στη σχάρα).
  • Ψήνω στο γκριλ, αρχικά σε μέτρια φωτιά 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μετά ανεβάζω τη θερμοκρασία και ψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων