Η συνταγή για πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα: Είναι έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Ζαμπονοτυρόπιτα: Τα υλικά και η εκτέλεση της

Εάν έχει γίνει καθημερινός πονοκέφαλος το κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, η ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα είναι η κατάλληλη λύση.

Υλικά:

1 πακέτο φύλο σφολιάτας,
500 γρ. ρεγκατο τριμμένο,
400 γρ. εμενταλ τριμμένο,
20 φέτες ζαμπόν,
1 αbγο

Για την κρέμα

100 γρ. βούτυρο,
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
400 γρ. γάλα φρέσκο,
300 γρ. κρέμα γάλακτος,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο

Η εκτέλεση της Ζαμπονοτυρόπιτας

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα περνούμε ένα κατσαρολάκι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι το ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα και το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε από το μάτι το αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε από πάνω σχεδόν 4 κουταλιές από την κρέμα να απλωθεί σε όλο το φύλλο καλά, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και μετά από πάνω το ζαμπόν και ξανακάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας.

Ρίχνουμε από πάνω στο τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας χτυπάμε το αβγό και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε από πάνω και σουσάμι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δοκιμάστε τη συνταγή και θα εντυπωσιαστείτε!

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα