Η συνταγή του βοσκού: Θα αδειάσουν το ταψί με την επτάφυλλη τυρόπιτα στο πιτς φιτίλι
Μια λαχταριστή τυρόπιτα πρέπει να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό είτε για να την φάτε σαν γεύμα είτε σαν σνακ. Υπάρχουν πολλές συνταγές για την παραδοσιακή πίτα της Ελλάδας, έμεις όμως σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτή την πληθωρική και μπαμπάτσικη επτάφυλλη τυρόπιτα για το κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια του νερού ζεστό γάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 αυγά
- 250 γρ. τυρί φέτα σπασμένη
- 250 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
- Για τα φύλλα
- Ελαιόλαδο
Η συνταγή για την επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα
Τρόπος Παρασκευής
Η είδηση της ημέρας
- Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και να σφίξει ανακατεύοντας γρήγορα.
- Ρίχνουμε το γάλα όπως είναι ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία και λεία κρέμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο τυριά.
- Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη.
- Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Ξαναλαδώνουμε το φύλλο καλά και βάζουμε το δεύτερο φύλλο και από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο της γέμισης.
- Απλώνουμε πολύ καλά τη γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλα 3 φύλλα.
- Τα δυο τελευταία φύλλα τα βάζουμε από πάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα πρώτα.
- Λαδώνουμε πολύ καλά το τελευταίο φύλλο και πριν το βάλουμε στο φούρνο βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας.
- Προσοχή δεν πατάμε τα φύλλα, τα αφήνουμε αεράτα όπως στρωθούν στο ταψί.
- Τις άκρες από τα φύλλα που έχει στο ταψί τις σπρώχνουμε με το πινέλο μας γύρω γύρω να μπουν μέσα στο ταψί.
- Χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 – 60 λεπτά.